Tips bij vorst!

Hoewel veel Nederlanders zitten te wachten op het moment dat ze het ijs weer op kunnen en lekker kunnen gaan schaatsen zijn er ook een aantal zaken die niet vergeten dienen te worden. Bij strenge vorst en harde wind kan er kou bij de waterleidingen en watermeter terecht komen. Hierdoor kunnen de leidingen gaan bevriezen. Bij het bevriezen gaat het water zich uitzetten en kunnen er lekkages ontstaan welke je te allen tijde wilt voorkomen. Het is daarom raadzaam om onze tips door te nemen die dit kunnen voorkomen.

Voorkom bevriezing van de waterkraan en leidingen

Verstandig is om de ruimte te isoleren waar de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden. Bij harde wind laten de gevels veel kou door, waardoor de vorst zich op plekken gaat begeven waar je het niet wilt hebben. Kieren en tochtnaden kunnen hierbij dicht worden gemaakt. Daarnaast is het verstandig om de hoofdkraan en de watermeter zelf in te pakken met isolatiemateriaal. Isolatiemateriaal is te vinden bij de bouwmarkt, maar je kunt de watermeter ook inpakken met een plastic zak gevuld met kranten.

Let er op dat wanneer er in dezelfde ruimte ook een gasmeter te vinden is dat de ruimte dan wel geventileerd moet worden. In dat geval wordt geadviseerd om alleen de watermeter en waterleidingen te isoleren.

Overige tips bij vorst

Naast de bovenstaande tips hebben we nog een aantal tips om rekening mee te houden. ’s Nachts of bij afwezigheid is het verstandig om alle radiatoren open te draaien en de thermostaat niet lager te zetten dan 15 graden. Ben je voor langere tijd van huis? Bijvoorbeeld een weekendje weg of op vakantie? Tap de leidingen dan af gezien er in deze periode ook geen gebruik hoeft te worden gemaakt van het water.

Zit de watermeter buiten in een put? Dan wordt er geadviseerd om vóór de vorstperiode de put te isoleren. Indien er hevige vorst is en je de put nog niet hebt geïsoleerd dan wordt aanbevolen om de put gewoon dicht te laten zitten. Over het algemeen is een put goed geïsoleerd en bij het openen tijdens de vorst periode kan de watermeter alsnog gaan bevriezen door de kou die naar binnen treed.

Voorkom verstoppingen in de afvoer met soda!

Door de komst van de afwasmachine lijkt het leven een stuk makkelijker geworden. Na het eten ruimen we de tafel af en stoppen we de pannen, borden en het bestek direct in de afwasmachine die de rest van het werk voor ons doet. Echter letten we hierbij minder op het schoonvegen van de borden met de laatste etensresten of het vet uit de pan vegen, voordat we deze in de afwasmachine stoppen. De etensresten hopen zich gedurende langere periode op in de afvoer wat een verstopping kan veroorzaken. Een verstopping is niet altijd zelf direct op te lossen, waardoor er hulp bij gehaald dient te worden. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Tips om een verstopping te voorkomen

Allereerst is het raadzaam om borden en pannen schoon te maken alvorens deze in de vaatwasser te stoppen. Veeg etensresten in de prullenbak of geef het aan de hond en haal een papier van de keukenrol even door de pan om de vetresten eruit te vegen. Dit kan direct al een hoop ellende besparen!

Nog een tip om vette aanslag in de leidingen te voorkomen is het gebruik van soda. Soda heeft namelijk een ontvettende werking en werkt schoonmakend. Wanneer je dit maandelijks doet worden de leidingen schoon gemaakt en zal je minder snel last krijgen van verstoppingen in de afvoer. Daarnaast is het een natuurlijk middel, waardoor je geen schade aan de leidingen zult veroorzaken en het geen negatieve invloed op de natuur heeft.

Hoe maak ik de afvoer schoon met soda?

Ga naar de supermarkt om een pak soda te halen van een kilogram. De soda kan worden gemengd met water. Hiervoor wordt 500 gram soda gemengd met 4 liter water. Dit mengsel kan door de leiding worden gegoten voor het slapen gaan. Wanneer je in de ochtend je bed uit komt kan de leiding worden doorgespoeld met gewoon leidingwater. Dit kan worden gedaan bij de gootsteen en bij de afvoer van het doucheputje. In het doucheputje komen namelijk ook vetresten terecht. Het is belangrijk om in de ochtend de afvoer en de emmer goed schoon te spoelen van sodaresten.

Bij een regelmatige behandeling (maandelijks) zullen de vetresten aanzienlijk worden verminderd in de afvoerleidingen en wordt de kans op een verstopping drastisch verminderd.

De badkamer verbouwen

Heb je plannen om je badkamer te gaan verbouwen? Hedendaags zijn badkamers niet meer alleen de plek om je even snel op te frissen. Steeds meer badkamers worden compleet verbouwd naar plekken waar mensen kunnen relaxen en bijkomen. Er zijn steeds meer badkamers die zijn voorzien van allerlei luxe. Denk aan een badkamer met een whirlpool, een stortdouche, muziek of speciale verlichting. Het is dan ook niet gek dat veel mensen de badkamer willen verbouwen naar de plek in huis waar je aan het eind van de dag heerlijk kunt ontspannen. Wel zijn er een aantal dingen waarmee rekening moet worden gehouden voor het aanleggen van de nieuwe sanitair.

Sanitair leidingwerk

Het aanleggen van aan- en afvoerleidingen is iets erg belangrijks bij het verbouwen van de badkamer. Bij de sanitair welke in de nieuwe badkamer worden geplaatst zijn leidingen onmisbaar. Je hebt immers water nodig en datzelfde water moet ook weg kunnen stromen. Een kraan, toilet, douche, whirlpool dienen allemaal over leidingen te beschikken waar water door kan stromen.

Het aanleggen van deze leidingen is een klus voor een vakman. Voor het aanleggen van de leidingen zijn namelijk verschillende voorschriften. De verschillende sanitair hebben verschillende functies. Daarom kan de diameter van de leidingen verschillen. Een loodgieter weet precies welke leidingen hij waarvoor nodig heeft. Voor de aanleg van de leidingen is een duidelijk plan nodig om ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier worden aangelegd. Zo dient de hoek van de leidingen op de juiste manier te liggen, zodat het water goed weg kan stromen. Verder moeten de leidingen bereikbaar blijven. Het kan zijn dat er in de toekomst een probleem met een van de leidingen is, zoals een verstopping of een lekkage. In dat geval moet er de mogelijkheid zijn om bij de leidingen te kunnen.

Schakel een loodgieter in bij de verbouwing van de badkamer

Om er zeker van te zijn dat de aanleg van alle leidingen in je nieuwe badkamer op de juiste manier worden aangelegd kun je een loodgieter inschakelen. Indien je woonachtig bent in Den Haag of in een van de plaatsjes of regio’s rondom Den Haag dan kun je een van onze loodgieters inschakelen. Onze loodgieters hebben een jarenlange ervaring op het gebied van de aanleg van sanitair. Daarnaast kunnen zij jou ook een aantal tips geven voor de juiste uitwerking. We kunnen je hieronder al een aantal tips geven bij de aanleg van nieuwe sanitair.

Zorg dat er een goede ventilatie in de badkamer is als je deze gaat verbouwen (warm water tips of energieaanbieding.nl). Daarnaast is dit een goede kans om te controleren of alle leidingen nog goed werken. Hierin kan een loodgieter je ook van dienst zijn. Verder is het verstandig om voor sanitair te gaan met een langere levensduur. Een loodgieter brengt uiteraard een prijskaartje met zich mee, maar een loodgieter heeft ook verstand van de voorgaande tips. Het advies van de loodgieter kan jou op deze manier geld besparen en daarnaast bespaart het jou urenlang werk wat voor de loodgieter snel gedaan kan zijn.

Loodgietersbedrijf Den Haag nodig? Bel ons op:

Wat te doen bij stankproblemen

Heb je last van stankproblemen in huis? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Er zijn twee verschillende soorten stankproblemen. Zo zijn er incidentele stankproblemen en structurele stankproblemen. Incidentele stankproblemen kunnen veel oorzaken hebben. Iets wat je te lang in de koelkast laat staan of wanneer je de prullenbak niet geregeld leegt kan als gevolg hebben dat er stankproblemen ontstaan. Deze problemen kom je over het algemeen wel vrij snel en gemakkelijk vanaf. Bij structurele stankproblemen is het vaak moeilijker om de oorzaak te vinden. Hierbij kan het zijn dat de stank bij het riool vandaan komt. Het is moeilijk om dit zelf op te lossen en vaak is het handig om hierbij een vakman in te schakelen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor er stank bij het riool vandaan komt.

Oorzaken voor rioolstank

Wanneer je merkt dat er stank bij het riool vandaag komt wil je dit zo snel mogelijk verholpen hebben, voordat het verergert. Toch is het goed om de oorzaak te weten. Zelf is het moeilijk om de oorzaak te achterhalen, maar voor een professionele loodgieter is dit vaak een fluitje van een cent. Een belangrijke oorzaak van stank in het riool kan zijn doordat er een verstopping plaatsvindt. Deze kan komen door foutief gebruik. Dit kan komen doordat er dingen door het toilet heen worden gespoeld die hier niet in thuis horen. Zorg dus dat je het toilet op de juiste manier gebruikt en spoel geen dingen door het toilet waarvan je weet dat ze een verstopping kunnen veroorzaken.

Een andere oorzaak kan zijn doordat er haarscheurtjes in het riool komen. Deze haarscheurtjes kunnen vrij vervelend zijn en het is belangrijk om hier direct op te reageren. Wanneer de haarscheurtjes niet worden behandeld kunnen ze op de lange termijn verdere gevolgen hebben voor de riolering. Ze kunnen zorgen voor flinke barsten of lekkages in de riolering. Wanneer dit gebeurt ben je nog verder van huis. Om de haarscheurtjes te verwijderen kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter beschikt over de juiste technieken en apparatuur om de haarscheurtjes te herstellen. Zij hebben de scheurtjes zo gevonden en kunnen het oplossen.

Wat kun je zelf doen?

Als stankproblemen zich voordoen is het vaak al tijd om een loodgieter in te schakelen. Wanneer de problemen voortkomen uit een verstopping en je deze zelf kunt ontstoppen dan is het uiteraard niet nodig om een vakman te regelen. Wanneer het probleem echter voortkomt uit scheurtjes in het riool dan is het aangeraden om hier wel iemand voor in te schakelen. Het laatste wat je wilt is dat het probleem verergert en je nog verder van huis bent, doordat de scheuren groter worden of er een lekkage in de riolering ontstaat. Onze loodgieters in Den Haag en omgeving beschikken over de juiste apparatuur en kennis om er voor te zorgen dat al deze problemen kunnen worden opgelost. Aarzel dus niet om de telefoon te pakken en vrijblijvend met ons contact op te nemen wanneer je last hebt van stankproblemen uit de riolering.

Loodgieter Den Haag nodig? Bel dan naar;

Help, mijn huis staat onder water!

Vind je water in huis op plekken waar het niet hoort? Dan heb je waarschijnlijk een lekkage in huis. Hoe vervelend het ook is, soms ben je er sneller van af dan je denkt. Bij een lekkage is het zaak om zo snel mogelijk te reageren. Een langdurige lekkage kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. De vloer kan worden aangetast door het vocht wat zich hier in trekt of het meubilair in je huis kan zelfs worden aangetast. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wat je moet doen bij een lekkage in huis? We vertellen het hieronder, zodat jij precies weet hoe je op een lekkage in huis moet reageren.

Wat te doen bij een lekkage

Het eerste wat je moet doen bij een lekkage is de oorzaak proberen te vinden. Probeer er achter te komen waar het water vandaan komt. Het is namelijk goed om te weten of het water van buiten of van binnen komt. Als het water van buiten komt kan dit van een regenbui zijn. In dat geval zit er waarschijnlijk een lekkage in je dak of dakgoot.

Komt de lekkage van binnen en is er een van de leidingen gesprongen of zit er een lek in? Dan is het verstandig om de hoofdkraan van het water in huis af te sluiten. Hiermee voorkom je direct dat het lek groter wordt en het water zich verder verspreid in huis. Wanneer het water van buitenaf komt heeft het uiteraard geen nut om de hoofdkraan af te sluiten. Om deze reden is het verstandig om eerst een poging te doen om het lek te identificeren. Een lekkage in de badkamer of in de keuken zijn de meest voorkomende lekkages in huis.

Schakel een loodgieter in om de lekkage te herstellen

Wanneer je een lekkage in huis hebt ontdekt en hebt geïdentificeerd moet je er voor zorgen dat het lek wordt hersteld. Sommige mensen willen de meeste dingen zelf doen. Toch is het bij een lekkage nog een hele klus om deze zelf te herstellen. Ook moet je er zeker van zijn dat de lekkage op de juiste manier wordt hersteld en er niet onbewust nog water vrij kan komen. Dit kan in de toekomst meer schade aan huis opleveren wat gepaard gaat met hogere reparatiekosten. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Ben je woonachtig in Den Haag of in een van de plaatsen of regio’s in de buurt van Den Haag? Dan kun je ons inschakelen als jouw loodgieter. Hiervoor kun je contact met ons opnemen. Aan de telefoon is het verstandig om duidelijk aan te geven waar het lek zich begeeft, indien je deze hebt kunnen vinden. Ook kan het zijn dat een van onze medewerkers je nog een aantal vragen stelt. Hiermee kunnen wij zo efficiënt mogelijk inspelen op de lekkage en de juiste persoon langs sturen. Al onze medewerkers beschikken over de juiste opleidingen in het vakgebied, maar soms is de een net even wat beter voor een bepaalde klus bestemd dan de andere persoon.

Loodgieter Den Haag spoedje nodig? Bel dan naar:

Wat te doen bij een lage waterdruk

De druk op het water is een stuk lager dan normaal. De kraan stroomt minder hard of het water uit de douche is een stuk minder krachtig dan normaal. Is dit een reden om de loodgieter te bellen? Nee, niet meteen. Een lage waterdruk in of aan huis kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder lichten wij de meest voorkomende oorzaken verder voor je uit.

Oorzaken van een lage waterdruk

Een te lage waterdruk in huis kan verschillende oorzaken hebben. Een van de voornaamste oorzaken is de zomertijd. Vooral op warme zomerdagen kan het gebeuren dat er veel mensen gebruik maken van de kraan. Met dit dorstige weer heeft iedereen meer water nodig. Ook de planten in de tuin. Mensen zetten allemaal de sproeier aan in de tuin om de planten van water te voorzien. Verder is het heerlijk om even een zwembadje op te zetten en hier in onder te dompelen. Het vol laten lopen van het zwembad kost ook een hoop water. Ook douchen we bij warm weer vaker. Dit gezamenlijk zorgt voor een erg hoge vraag bij de drinkwaterproductie bedrijven. De maximale productiecapaciteit van de bedrijven wordt hiermee overschreden. Dit heeft als gevolg dat de waterreservoirs niet snel genoeg worden bijgevuld en de druk afneemt. Er is dus geen reden om je ergens druk over te maken als je een lage waterdruk hebt tijdens de zomer. De kans is groot dat het bovenstaande het geval is.

Een andere oorzaak kan een zeefje op de kraan zijn. Een zeefje kan zorgen voor onvoldoende waterdruk. In sommige plekken in Nederland zit er erg veel kalk in het water wat het zeefje meer verstopt maak. Ook kan er andere viezigheid in het zeefje ophopen. Dit is prima zelf te verhelpen. Hiervoor kun je de kop van de kraan losmaken. Deze is los te schroeven. Als de kop van de kraan los is kun je het zeefje eruit halen en schoonmaken met azijn. De kans is groot dat er nu meer druk op het water staat.

Tot slot kan een lage waterdruk ook komen doordat de hoofdkraan niet helemaal open staat. Controleer bij een lage waterdruk dus altijd even of de hoofdkraan wel helemaal is geopend. Dit is iets wat snel over het hoofd wordt gezien door de meeste mensen, maar binnen een paar tellen is opgelost.

Heb je nog steeds een lage waterdruk?

Is het geen zomer, heb je het zeefje schoon gemaakt en is de hoofdkraan helemaal geopend, maar heb je nog steeds een lage waterdruk? Dan kun je met ons contact opnemen. Onze loodgieters hebben veel ervaring met dit soort zaken. Soms hebben zij de oorzaak zo voor je klaar liggen en kunnen zij het direct oplossen. Onze loodgieters uit Den Haag en omgeving zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in alles wat zich hiermee te maken heeft. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij jou in meer informatie kunnen voorzien. Wanneer het nodig is zorgen wij dat een van onze monteurs spoedig bij je langskomt.

Om terug te keren naar de homepage –> www.loodgieterdenhaag070.nl