Vind je water in huis op plekken waar het niet hoort? Dan heb je waarschijnlijk een lekkage in huis. Hoe vervelend het ook is, soms ben je er sneller van af dan je denkt. Bij een lekkage is het zaak om zo snel mogelijk te reageren. Een langdurige lekkage kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. De vloer kan worden aangetast door het vocht wat zich hier in trekt of het meubilair in je huis kan zelfs worden aangetast. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wat je moet doen bij een lekkage in huis? We vertellen het hieronder, zodat jij precies weet hoe je op een lekkage in huis moet reageren.

Wat te doen bij een lekkage

Het eerste wat je moet doen bij een lekkage is de oorzaak proberen te vinden. Probeer er achter te komen waar het water vandaan komt. Het is namelijk goed om te weten of het water van buiten of van binnen komt. Als het water van buiten komt kan dit van een regenbui zijn. In dat geval zit er waarschijnlijk een lekkage in je dak of dakgoot.

Komt de lekkage van binnen en is er een van de leidingen gesprongen of zit er een lek in? Dan is het verstandig om de hoofdkraan van het water in huis af te sluiten. Hiermee voorkom je direct dat het lek groter wordt en het water zich verder verspreid in huis. Wanneer het water van buitenaf komt heeft het uiteraard geen nut om de hoofdkraan af te sluiten. Om deze reden is het verstandig om eerst een poging te doen om het lek te identificeren. Een lekkage in de badkamer of in de keuken zijn de meest voorkomende lekkages in huis.

Schakel een loodgieter in om de lekkage te herstellen

Wanneer je een lekkage in huis hebt ontdekt en hebt geïdentificeerd moet je er voor zorgen dat het lek wordt hersteld. Sommige mensen willen de meeste dingen zelf doen. Toch is het bij een lekkage nog een hele klus om deze zelf te herstellen. Ook moet je er zeker van zijn dat de lekkage op de juiste manier wordt hersteld en er niet onbewust nog water vrij kan komen. Dit kan in de toekomst meer schade aan huis opleveren wat gepaard gaat met hogere reparatiekosten. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Ben je woonachtig in Den Haag of in een van de plaatsen of regio’s in de buurt van Den Haag? Dan kun je ons inschakelen als jouw loodgieter. Hiervoor kun je contact met ons opnemen. Aan de telefoon is het verstandig om duidelijk aan te geven waar het lek zich begeeft, indien je deze hebt kunnen vinden. Ook kan het zijn dat een van onze medewerkers je nog een aantal vragen stelt. Hiermee kunnen wij zo efficiënt mogelijk inspelen op de lekkage en de juiste persoon langs sturen. Al onze medewerkers beschikken over de juiste opleidingen in het vakgebied, maar soms is de een net even wat beter voor een bepaalde klus bestemd dan de andere persoon.

Loodgieter Den Haag spoedje nodig? Bel dan naar: 070 – 221 27 61

Call Now Button