Heb je last van stankproblemen in huis? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Er zijn twee verschillende soorten stankproblemen. Zo zijn er incidentele stankproblemen en structurele stankproblemen. Incidentele stankproblemen kunnen veel oorzaken hebben. Iets wat je te lang in de koelkast laat staan of wanneer je de prullenbak niet geregeld leegt kan als gevolg hebben dat er stankproblemen ontstaan. Deze problemen kom je over het algemeen wel vrij snel en gemakkelijk vanaf. Bij structurele stankproblemen is het vaak moeilijker om de oorzaak te vinden. Hierbij kan het zijn dat de stank bij het riool vandaan komt. Het is moeilijk om dit zelf op te lossen en vaak is het handig om hierbij een vakman in te schakelen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor er stank bij het riool vandaan komt.

Oorzaken voor rioolstank

Wanneer je merkt dat er stank bij het riool vandaag komt wil je dit zo snel mogelijk verholpen hebben, voordat het verergert. Toch is het goed om de oorzaak te weten. Zelf is het moeilijk om de oorzaak te achterhalen, maar voor een professionele loodgieter is dit vaak een fluitje van een cent. Een belangrijke oorzaak van stank in het riool kan zijn doordat er een verstopping plaatsvindt. Deze kan komen door foutief gebruik. Dit kan komen doordat er dingen door het toilet heen worden gespoeld die hier niet in thuis horen. Zorg dus dat je het toilet op de juiste manier gebruikt en spoel geen dingen door het toilet waarvan je weet dat ze een verstopping kunnen veroorzaken.

Een andere oorzaak kan zijn doordat er haarscheurtjes in het riool komen. Deze haarscheurtjes kunnen vrij vervelend zijn en het is belangrijk om hier direct op te reageren. Wanneer de haarscheurtjes niet worden behandeld kunnen ze op de lange termijn verdere gevolgen hebben voor de riolering. Ze kunnen zorgen voor flinke barsten of lekkages in de riolering. Wanneer dit gebeurt ben je nog verder van huis. Om de haarscheurtjes te verwijderen kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter beschikt over de juiste technieken en apparatuur om de haarscheurtjes te herstellen. Zij hebben de scheurtjes zo gevonden en kunnen het oplossen.

Wat kun je zelf doen?

Als stankproblemen zich voordoen is het vaak al tijd om een loodgieter in te schakelen. Wanneer de problemen voortkomen uit een verstopping en je deze zelf kunt ontstoppen dan is het uiteraard niet nodig om een vakman te regelen. Wanneer het probleem echter voortkomt uit scheurtjes in het riool dan is het aangeraden om hier wel iemand voor in te schakelen. Het laatste wat je wilt is dat het probleem verergert en je nog verder van huis bent, doordat de scheuren groter worden of er een lekkage in de riolering ontstaat. Onze loodgieters in Den Haag en omgeving beschikken over de juiste apparatuur en kennis om er voor te zorgen dat al deze problemen kunnen worden opgelost. Aarzel dus niet om de telefoon te pakken en vrijblijvend met ons contact op te nemen wanneer je last hebt van stankproblemen uit de riolering.

Loodgieter Den Haag nodig? Bel dan naar: 070 – 221 27 61

Call Now Button