De druk op het water is een stuk lager dan normaal. De kraan stroomt minder hard of het water uit de douche is een stuk minder krachtig dan normaal. Is dit een reden om de loodgieter te bellen? Nee, niet meteen. Een lage waterdruk in of aan huis kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder lichten wij de meest voorkomende oorzaken verder voor je uit.

Oorzaken van een lage waterdruk

Een te lage waterdruk in huis kan verschillende oorzaken hebben. Een van de voornaamste oorzaken is de zomertijd. Vooral op warme zomerdagen kan het gebeuren dat er veel mensen gebruik maken van de kraan. Met dit dorstige weer heeft iedereen meer water nodig. Ook de planten in de tuin. Mensen zetten allemaal de sproeier aan in de tuin om de planten van water te voorzien. Verder is het heerlijk om even een zwembadje op te zetten en hier in onder te dompelen. Het vol laten lopen van het zwembad kost ook een hoop water. Ook douchen we bij warm weer vaker. Dit gezamenlijk zorgt voor een erg hoge vraag bij de drinkwaterproductie bedrijven. De maximale productiecapaciteit van de bedrijven wordt hiermee overschreden. Dit heeft als gevolg dat de waterreservoirs niet snel genoeg worden bijgevuld en de druk afneemt. Er is dus geen reden om je ergens druk over te maken als je een lage waterdruk hebt tijdens de zomer. De kans is groot dat het bovenstaande het geval is.

Een andere oorzaak kan een zeefje op de kraan zijn. Een zeefje kan zorgen voor onvoldoende waterdruk. In sommige plekken in Nederland zit er erg veel kalk in het water wat het zeefje meer verstopt maak. Ook kan er andere viezigheid in het zeefje ophopen. Dit is prima zelf te verhelpen. Hiervoor kun je de kop van de kraan losmaken. Deze is los te schroeven. Als de kop van de kraan los is kun je het zeefje eruit halen en schoonmaken met azijn. De kans is groot dat er nu meer druk op het water staat.

Tot slot kan een lage waterdruk ook komen doordat de hoofdkraan niet helemaal open staat. Controleer bij een lage waterdruk dus altijd even of de hoofdkraan wel helemaal is geopend. Dit is iets wat snel over het hoofd wordt gezien door de meeste mensen, maar binnen een paar tellen is opgelost.

Heb je nog steeds een lage waterdruk?

Is het geen zomer, heb je het zeefje schoon gemaakt en is de hoofdkraan helemaal geopend, maar heb je nog steeds een lage waterdruk? Dan kun je met ons contact opnemen. Onze loodgieters hebben veel ervaring met dit soort zaken. Soms hebben zij de oorzaak zo voor je klaar liggen en kunnen zij het direct oplossen. Onze loodgieters uit Den Haag en omgeving zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in alles wat zich hiermee te maken heeft. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij jou in meer informatie kunnen voorzien. Wanneer het nodig is zorgen wij dat een van onze monteurs spoedig bij je langskomt.

Om terug te keren naar de homepage –> www.loodgieterdenhaag070.nl

Call Now Button