Heb je plannen om je badkamer te gaan verbouwen? Hedendaags zijn badkamers niet meer alleen de plek om je even snel op te frissen. Steeds meer badkamers worden compleet verbouwd naar plekken waar mensen kunnen relaxen en bijkomen. Er zijn steeds meer badkamers die zijn voorzien van allerlei luxe. Denk aan een badkamer met een whirlpool, een stortdouche, muziek of speciale verlichting. Het is dan ook niet gek dat veel mensen de badkamer willen verbouwen naar de plek in huis waar je aan het eind van de dag heerlijk kunt ontspannen. Wel zijn er een aantal dingen waarmee rekening moet worden gehouden voor het aanleggen van de nieuwe sanitair.

Sanitair leidingwerk

Het aanleggen van aan- en afvoerleidingen is iets erg belangrijks bij het verbouwen van de badkamer. Bij de sanitair welke in de nieuwe badkamer worden geplaatst zijn leidingen onmisbaar. Je hebt immers water nodig en datzelfde water moet ook weg kunnen stromen. Een kraan, toilet, douche, whirlpool dienen allemaal over leidingen te beschikken waar water door kan stromen.

Het aanleggen van deze leidingen is een klus voor een vakman. Voor het aanleggen van de leidingen zijn namelijk verschillende voorschriften. De verschillende sanitair hebben verschillende functies. Daarom kan de diameter van de leidingen verschillen. Een loodgieter weet precies welke leidingen hij waarvoor nodig heeft. Voor de aanleg van de leidingen is een duidelijk plan nodig om ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier worden aangelegd. Zo dient de hoek van de leidingen op de juiste manier te liggen, zodat het water goed weg kan stromen. Verder moeten de leidingen bereikbaar blijven. Het kan zijn dat er in de toekomst een probleem met een van de leidingen is, zoals een verstopping of een lekkage. In dat geval moet er de mogelijkheid zijn om bij de leidingen te kunnen.

Schakel een loodgieter in bij de verbouwing van de badkamer

Om er zeker van te zijn dat de aanleg van alle leidingen in je nieuwe badkamer op de juiste manier worden aangelegd kun je een loodgieter inschakelen. Indien je woonachtig bent in Den Haag of in een van de plaatsjes of regio’s rondom Den Haag dan kun je een van onze loodgieters inschakelen. Onze loodgieters hebben een jarenlange ervaring op het gebied van de aanleg van sanitair. Daarnaast kunnen zij jou ook een aantal tips geven voor de juiste uitwerking. We kunnen je hieronder al een aantal tips geven bij de aanleg van nieuwe sanitair.

Zorg dat er een goede ventilatie in de badkamer is als je deze gaat verbouwen (warm water tips of energieaanbieding.nl). Daarnaast is dit een goede kans om te controleren of alle leidingen nog goed werken. Hierin kan een loodgieter je ook van dienst zijn. Verder is het verstandig om voor sanitair te gaan met een langere levensduur. Een loodgieter brengt uiteraard een prijskaartje met zich mee, maar een loodgieter heeft ook verstand van de voorgaande tips. Het advies van de loodgieter kan jou op deze manier geld besparen en daarnaast bespaart het jou urenlang werk wat voor de loodgieter snel gedaan kan zijn.

Loodgietersbedrijf Den Haag nodig? Bel dan naar: 070 – 221 27 61

Call Now Button